Voor gratis

FAQ

Gaat Dancetour wel door vanwege het Coronavirus?

Dancetour Arnhem, Dordrecht, Lelystad, Breda, Goes en Tilburg zullen vanwege het verbod op evenementen tot 1 september niet doorgaan. 

Vooralsnog blijft Dancetour Doetinchem op 3 september wel staan. Houd onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven.

Is Dancetour gratis?

Ja, Dancetour is een gratis toegankelijk evenement.

Is Dancetour voor alle leeftijden toegankelijk?

Dancetour is toegankelijk vanaf 16 jaar. Maar om het niet al te ingewikkeld te maken is iedereen die in 2004 (of eerder natuurlijk) geboren is, van harte welkom. Bij twijfel over je leeftijd kan om je legitimatie gevraagd worden.

Wil je graag naar Dancetour, maar ben je nog geen 16 jaar en na 2004 geboren? Dat kan! Dan moet er een volwassene van 21 jaar of ouder mee, dus je broer, zus, vader, moeder, opa, oma of een andere vriend of familielid. Ook voor begeleiding geldt dat er bij twijfel om legitimatie gevraagd kan worden. Let wel: één 21-plusser mag maximaal 2 jongeren van onder de 16 jaar begeleiden.

Hoe laat sluit de entree en kan ik het terrein tussentijds verlaten?

De entree sluit in principe een half uur voor het einde van het evenement. En ja, je kunt het terrein tussendoor verlaten. Alleen vol = vol, dus zodra je het terrein verlaat en het terrein is even later vol, dan kun je het terrein niet opnieuw betreden. De organisatie kan ten alle tijden afwijken van de sluitingstijden.

Is er alcohol verkrijgbaar op Dancetour?

Ja, op Dancetour wordt voor iedereen van 18 jaar of ouder alcohol geschonken. Uiteraard geldt ook bij Dancetour dat er onder de 18 jaar niet gedronken wordt. Ben jij 18 jaar of ouder en wil je alcohol bestellen op het terrein? Dan heb je een polsbandje nodig. Let wel: een polsbandje krijg je alleen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Polsbandjes zijn zowel bij de entree van het evenemententerrein als bij de bar verkrijgbaar. Ben je bij aankomst bij het evenemententerrein al zodanig onder invloed van alcohol? Dan kan je de toegang tot het terrein geweigerd worden.

Zijn de muntjes in iedere stad hetzelfde?

Nee, de muntjes verschillen per stad.

Mag ik zonnebrand meenemen?

Ja, je mag zonnebrand meenemen, zolang dit product geen drijfgas bevat.

Heb je een ID-kaart nodig?

Dancetour is toegankelijk voor iedereen uit het jaar 2004 (of eerder). Bij twijfel kan om je ID gevraagd worden. Je kunt dan ook een kopie of foto van je ID tonen. Ben je onder de 16 jaar, dan kun je onder begeleiding van een 21+er toch naar binnen. Let wel: Voor het bestellen van alcohol heb je echter wel een geldig legitimatiebewijs nodig, dus geen kopie.

Mag ik mijn eten meenemen in verband met een voedselallergie?

Ja, dat mag. Als je een doktersverklaring meeneemt kun je het eten gewoon mee naar binnen nemen.

Is er een speciale rolstoelingang?

Nee, er is geen speciale ingang voor mindervaliden. Maar als je ons op tijd een berichtje stuurt, kunnen we kijken of we iets voor je kunnen regelen. Doe dit minimaal een week voor het event en gebruik het onderstaande contactformulier.

Zijn er kluisjes aanwezig op het festivalterrein?

Nee, op geen enkele editie zijn er kluisjes aanwezig. We raden je ook aan zo min mogelijk (kostbare) spullen mee te nemen.

Mag ik een GoPro meenemen?

Ja, een GoPro mag je meenemen. Voor spiegelreflexcamera’s en andere professionele camera-apparatuur moet je persaccreditatie aanvragen.

Waar kan ik terecht voor de gevonden voorwerpen?

De gevonden voorwerpen worden afgegeven bij de gemeente van iedere Dancetour-stad.

Stel: Ik heb na afloop van het evenement Dancetour munten over. Kan ik deze retourneren?

Het is helaas niet mogelijk aangekochte munten te retourneren of in te wisselen voor geld.

Waar kan ik de huisregels vinden?

dancetour.nl/huisregels

Niet gevonden wat je zocht?

Hebben onze FAQ’s je vraag niet beantwoord of heb je een andere op- of aanmerking? Vul dan onderstaand contactformulier in. Vanwege de vakantieperiode kan het even duren voor je reactie krijgt.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.