Voor gratis

Wat is dancetour?

Hét gratis Festival

Dancetour is voor iedereen, we brengen allerlei verschillende mensen graag samen. Daarom laten we een zo breed mogelijk aanbod aan muziek horen en is de entree voor gratis.

💙

Waar de nadruk qua muziek in de beginjaren vooral lag op dance, hoor je tegenwoordig alle populaire stijlen op Dancetour. Van urban eclectisch tot progressive en freestyle. De grootste DJ’s en live acts wisselen elkaar af op Dancetour en zo kan eenieder zijn dansje komen doen en nieuwe muziek ontdekken.

Inmiddels wereldwijd bekende artiesten betraden al het Dancetour podium. Denk aan Hardwell, Armin van Buuren, Steve Aoki, maar ook Bizzey, Frenna, StukTV, Snelle en Lil Kleine waren al te zien op Dancetour.

Duurzaamheid

Natuurlijk proberen ook wij zoveel mogelijk te denken aan onze planeet. De grootste uitstoot van evenementen zit hem vaak in het vervoer van de bezoekers. Omdat Dancetour in zeven steden door het hele land plaatsvindt, komen onze bezoekers meestal uit de buurt en dus op de fiets of met het openbaar vervoer = weinig uitstoot.

💚

Daarnaast nodigen we op elke Dancetour foodcateraars uit de regio uit, gebruiken we dezelfde aankleding op alle edities, hebben we het dieselverbruik van onze aggregaten in de afgelopen jaren weten te halveren, recyclen we de bekers en proberen we het afval zoveel mogelijk te scheiden.

Jong talent krijgt een podium bij de DJ Clash

Op elke Dancetour is een spot in de line up gereserveerd voor een jong aanstormend talent uit de regio. Aan de hand van het aantal streams en de beoordeling van een vakjury wordt een top 4 samengesteld, welke tijdens een finale strijden om een plaats in de line up van Dancetour. Artiesten als Dannic, Tom en Jame, Quincy Wilson, The Boy Next Door en DJ Riley kickstartten hun muzikale carrière door hun deelname aan de DJ Clash.