iedereen is erbij!

dancetour Festival

Dancetour is voor iedereen, we brengen allerlei verschillende mensen graag samen. Daarom laten we een zo breed mogelijk aanbod aan muziek horen. Maar natuurlijk altijd de populairste acts van het moment!

💙

Waar de nadruk qua muziek in de beginjaren vooral lag op dance, hoor je tegenwoordig alle populaire stijlen op Dancetour. Van urban eclectisch tot progressive en freestyle. De grootste DJ’s en live acts wisselen elkaar af op Dancetour, kortom; lekker losgaan met vrienden, dansen tot je niet meer kan en nieuwe muziek ontdekken! Dat is Dancetour!

Inmiddels wereldwijd bekende artiesten betraden al het Dancetour podium. Denk aan Hardwell, Armin van Buuren en Steve Aoki, maar ook StukTV, Tony Junior en Freddy Moreira waren al te zien op Dancetour.

Dit jaar is Dancetour op 5 juni terug in Breda!
Bekijk hier het programma.  

Natuurlijk is Dancetour ook dit jaar weer GRATIS!

De minimum leeftijd voor Dancetour is 16 jaar.

Duurzaamheid

Natuurlijk proberen ook wij zoveel mogelijk te denken aan onze planeet. De grootste uitstoot van evenementen zit hem vaak in het vervoer van de bezoekers. Dancetour bezoekers komen meestal uit de buurt en dus op de fiets of met het openbaar vervoer = weinig uitstoot.

💚

Daarnaast nodigen we op elke Dancetour foodcateraars uit de regio uit, hergebruiken we de aankleding, hebben we het dieselverbruik van onze aggregaten in de afgelopen jaren weten te halveren, recyclen we de bekers en proberen we het afval zoveel mogelijk te scheiden.

Jong talent krijgt een podium bij de DJ Clash

Op elke Dancetour is een spot in de line up gereserveerd voor een jong aanstormend talent uit de regio. Aan de hand van het aantal streams en de beoordeling van een vakjury wordt een top 4 samengesteld, welke tijdens een finale strijden om een plaats in de line up van Dancetour. Artiesten als Dannic, Tom en Jame, Quincy Wilson, The Boy Next Door en DJ Riley kickstartten hun muzikale carrière door hun deelname aan de DJ Clash.

Geschiedenis

Wist je dat Dancetour al meer dan 20 jaar bestaat? 

Al sinds 2001 is Dancetour HET leukste festival voor 16 jaar en ouder! 

Het begon met een klein feestje in 2001 op Koninginnedag in Dordrecht en groeide uit tot een landelijk bekend evenement met jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers verdeeld over meerdere edities.
Zo was er altijd wel een editie bij jou in de buurt. 

Dancetour heeft in veel steden plaats gevonden. De laatste jaren kon je genieten van Dancetour Dordrecht, Breda, Arnhem,  Goes, Lelystad, Tilburg en Doetinchem. Maar ook in Maastricht, Den Haag, Enschede, Leeuwarden, Eindhoven, Apeldoorn, Den Bosch en Emmen heeft Dancetour plaats gevonden. Bij welke edities ben jij geweest?