Donnie

Donnie scoorde afgelopen jaren grote hits met zijn unieke samenwerkingen. 'Bon gepakt' met Rene Froger, 'Geen centen, maar spullen' met Frans Bauer en 'Frans Duits' / 'De Leeuwendans' met Frans Duijts en natuurlijk 'Dit is de Tijd' met Gerard Joling. In februari 2022 kwam zijn nieuwste samenwerking uit, nu samen met Mart Hoogkamer op 'Bieber van de kroeg'. En die komen natuurlijk allemaal voorbij!

Eerder maakten we al bekend dat STUK, Lucas & Steve en Bram Krikke ft. Stefan & Sean naar Dancetour Breda komen. Bekijk het hele programma

Over donnie

Donnie's echt naam is Donald Scloszkie, maar is beter bekend als (Mara)Donnie. De Nederlandse rapper weet zijn publiek telkens weer te verrassen met nieuwe hits, de laatste tijd vooral samen met bekende Nederlandse volkszangers. In 2014 debuteerde hij met zijn eerste mixtape ‘Leipie van het plein’. 

In 2016 brengt hij de ep Kwart voor Monnie uit, waarvoor hij onder andere samenwerkte met Willie Wartaal. Daarna maakte hij voor de film Prins, samen met Vieze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, het nummer Koud Als Ik Je Zoen. Er was in de film zelfs een kleine rol voor Donnie weg gelegd, hij speelt namelijk Rudy. 

2021 het jaar van donnie

2021 kun je wel het jaar van Donnie noemen. Na zijn succesvolle nummer Quarantaine uit 2020 verschijnt in 2021 de track Frans Duits. Hiervoor heeft hij de handen ineen geslagen met Frans Duijts. Tijdens het EK brengen ze een andere variant van die single De Leeuwendans (Klaar Voor De Aftrap) uit. 

In juli 2021 dropt hij samen met Gerard Joling de single Dit Is De Tijd. In september 2021 is het tijd voor de volgende volkszanger, René Froger. Het resultaat is de monsterhit Bon Gepakt.

Al die samenwerkingen smaken naar nog meer en hij weet in februari 2022 Mart Hoogkamer te strikken. Samen brengen ze de single Bieber Van De Kroeg uit.

Wij zijn benieuwd wat de volgende samenwerking wordt!

Donnie op tv

Donnie is tegenwoordig in steeds meer televisieprogramma's te zien. Zo deed hij onder andere mee aan 'Secret Duets' en 'Het Perfecte Plaatje' en slaat hij een nieuwe weg in als presentator in zijn nieuwe televisieprogramma ‘Donnie op de Monnie’. In dit programma neemt Donnie een kijkje in het leven van de jetset-Nederlanders met behoorlijk wat knaken op de bank. Donnie op de Monie wordt uitgezonden op Prime Video.

donnie houdt van koken

Wat je misschien niet weet over Donnie is dat hij, naast rappen, nog een andere grote passie heeft, namelijk koken! Hij heeft een opleiding tot kok gevolgd en in 2019 zelfs zijn eigen kookboek geschreven ‘Donnie’s kookboek: Snacks en snelle happen door De Fenomeen’ . 

In 2020 startte zijn eigen serie ‘Donnie aan de kook’, wat wordt uitgezonden op NPO3. In deze serie duikt Donnie met zes bekende Nederlanders de keukens van hun favoriete restaurants in om het lekkerste gerecht na te maken, maar dan wel vegan.

Donnie hoopt ooit zijn eigen snackbar te openen en meer kookprogramma’s presenteren.