Over kris kross amsterdam

In 2011 begonnen de twee broers Jordy en Sander Huisman met Kris Kross Amsterdam. Ze focuste zich vooral op het produceren van techno en housemuziek en organiseerde hiernaast feesten in hun thuisstad Amsterdam. Dit was een enorm succes en al snel werd het duo boekt als DJ. 

In 2014 sloot Yuki Kempees zich aan bij het duo als MC en in 2015 tekende Kris Kross Amsterdam bij het platenlabel ‘Spinnin’ Records’. Al snel brachten ze hun debuutsingle ‘Until the morning’ uit met MC CHOCO. Dit was de start van allerlei nieuwe releases in de volgende maanden, waarmee Kris Kross Amsterdam wereldwijd doorbrak. 

Hits van Kris Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam scoort nu een grote hit samen met Antoon en Sigourney K met 'Vluchtstrook'. Het is al weken een van de meest beluisterde nummers op Spotify, met bijna 30 miljoen streams. 

In het nummer zit een sample van 'Have You Ever Been Mellow' van de Party Animals. Toen Kris Kross Amsterdam om toestemming ging vragen om deze sample te kunnen gebruiken, bleek dat ze helemaal niet bij the Party Animals moesten zijn, maar bij de Australische zanger John Farrar. Gelukkig was die toestemming snel rond. 

Kris Kross Amsterdam gebruikt vaker oude nummers als inspiratiebron voor hun muziek. Daarmee blazen ze oude muziek nieuw leven in. En dat terwijl veel van hun fans de originele hits niet eens kennen. Denk maar eens aan 'SEX', wat is gebaseerd op een nummer van Salt-N-Pepa of 'Een moment zonder jou' van Nasty.  WIE? Exactly our point...

Wist je dat?

De naam Kris Kross afgeleid is van het Amerikaanse rap duo Kris Kross uit de jaren '90? Kris Kross werd vooral bekend met het nummer ‘Jump’ en hun iconische kledingstyle. Kris Kross droeg namelijk altijd hun kleding achterstevoren.