Fokke Simons

De nieuwe hiphop sensatie Fokke Simons komt naar Dancetour Breda! Ze maken pas krap een jaar muziek samen. De aanstekelijke producties zitten vol goede teksten en de grappige video's vol zelfspot! Ze maken elk podium in Nederland helemaal gek, dus mis het niet!

Eerder maakten we al bekend dat Kris Kross Amsterdam, Bram Krikke ft. Stefan & Sean, STUK en Lucas & Steve naar Dancetour Breda komen. Check hier de hele line-up! 

Over Fokke Simons

Fokke Simons is een hiphop groep die sinds 2019 samen muziek maakt. Met hun eerste single ‘Fancy’ bereikte ze het grote publiek en al snel volgde het eerste album ‘Fokke’. En wat denk je van nummers als 'Oh My' en 'Leeg je Hypo'? De opkomende hiphop formatie bleef niet onopgemerkt en werd het voorprogramma van de uitverkochte tour van Maan. Met hun aanstekende humor en unieke videoclips breekt Fokke Simons steeds verder door in Nederland. Inmiddels is het nieuwe album 'Helemaal verdwaald' uit. 

Naast muziek heeft Fokke Simons heeft uit liefde voor mode & stijl hun eigen kledinglijn Fokke Simons Apparel opgericht. ‘Voor iedereen die vrij denkt en niet bang is om zichzelf te zijn. Laat ons je inspireren.‘

Wie is fokke simons

Fokke Simons bestaat uit Ritse de Jonge, Michael Foru en Stefan Broekman. 

Ritse de Jong, ook wel Ritselaar, kan je ook wel kennen van zijn deelname aan Holland's Next Topmodel in 2017. Nadat hij tweede werd in het bekende programma is hij snel uitgegroeid tot topmodel met shoots voor verschillende grote merken. Toch wilde hij naast zijn modellencarrière graag muziek maken en als je hem nu vraagt om te kiezen, kiest hij voor muziek. Zijn droom is dat Fokke Simons de grootste rapgroep van Nederland wordt.

Michael Foru, ook wel Jackson Talent, is naast zijn rap ook carrière model. Vind je hem op iemand lijken? Dat kan! Hij is namelijk de broer van Love Island deelnemer Martin.

Stefan Broekman, ook wel Trophe, maakt als rapduo ‘No Mondays’ al sinds jongs af aan muziek en draait op verschillende grote feesten en festivals. In 2015 herkende DJ Hardwell het talent van de jonge dj’s en bracht hij onder zijn label het nummer ‘Let it be You’ uit. Tegenwoordig is het rapduo niet meer actief, maar is Stefan verdergegaan in de groep Fokke Simons.

Dan zijn er nog OG leden Bobby Bueno & Charlie Binks. 

Wat je nog niet weet over fokke simons

Wist je dat de naam Fokke Simons is afgeleid van de Fokke Simonszstraat in Amsterdam, waar de hiphopgroep begonnen is met het maken van muziek.