Over the partysquad

The Partysquad bestaat uit MC Ruben (Ruben Fernhout) en DJ Jerry (Jerry Leembruggen). 

In 1998 ontmoette Ruben en Jerry elkaar tijdens de tournee ‘Wanted’ voor nieuw talent. DJ Jerry was de vaste dj tijdens deze tournee en Ruben presenteerde de shows. Ze begonnen al snel als duo en hadden datzelfde jaar nog hun vaste clubavond in de Amsterdamse club Margaritas. Ze groeide steeds meer van draaien op evenementen en clubs in Nederland tot gast dj's in Marokko, Engeland, Spanje en andere landen. 

In 2005 kreeg The Partysquad hun eigen programma op de radiozender FunX en begonnen ze met het produceren van muziek bij het label Good Life Music. De eerste single ‘Wat wil je doen’ bereikte een Top 10 positie, dus dit beloofde meteen veel goeds. Later volgden 'Rampeneren', 'Ben je Down' en 'Ik ga hard', wat stuk voor stuk hits werden.

Nieuwe muziek van The partysquad

Nog steeds brengt The Partysquad te gekke nummers uit in samenwerking met bekende artiesten, zoals ‘Systeem’ en ‘Wat Heb Je Nodig’ met namen als Broederliefde, Antoon, Latifah en Young Ellens.

In 2018 dropte ze hun laatste Nederlandstalige album ‘Nachtwacht’. Deze is inmiddels beloond met platina en gouden platen voor tracks als ‘C’est La Vie‘, ‘Lit‘ en ‘Plakken‘.

Ook met internationale artiesten, waaronder M.I.A., Major Lazer en Mr Vegas, heeft The Partysquad verschillende bekende top hits uitgebracht. 

Ongeluk

Wist je dat DJ Jerry in 2008 ernstig gewond raakte bij een auto-ongeluk in de bergen van Ibiza? Ruben was er bij, maar zat in een andere auto en bleef dus ongedeerd. Jerry moest worden geopereerd en werd na de operatie kunstmatig in slaap gehouden. Bijna anderhalve maand later liet hij Ruben vanuit het ziekenhuis weten dat hij weer kon praten. Pas een week voor kerst mocht hij het ziekenhuis verlaten, waarna hij aan zijn revalidatie kon beginnen.